wie zijn wij

CO·CON cowork in conservation is een collectief van textiel en leder restauratoren. 

Anja Smets

Anja Smets behaalde een masterdiploma in de Conservatie en Restauratie aan de Universiteit Antwerpen met de specialisatie textiel. Anja heeft zich verdiept in nieuwe reinigingsmethoden voor textiel en publiceert hierover. Ze volgt regelmatig cursussen en workshops om bij te blijven met recente ontwikkelingen in het vakgebied. Daarnaast vervolledigt zij een opleiding tot ambachtelijk meubelstoffeerder. 

Na haar opleiding ging ze direct aan de slag als freelancer en voerde diverse opdrachten uit voor musea, erfgoedbeheerders en verzamelaars. Ze heeft ervaring met het conserveren van historische en hedendaagse objecten en het coördineren van grote projecten.

Wies Stortelder

Wies Stortelder heeft haar master behaald aan de Universiteit Antwerpen op het gebied van textielrestauratie, waarbij de focus lag op historisch kostuum en accessoires. 

In de jaren die volgden heeft ze ervaring opgedaan op het gebied van het preventieve conservatie, depotbeheer en -inrichting, het uitvoeren van onderzoek en het uitvoeren van grootschalige projecten. Momenteel werkt ze part-time voor het KIK-IRPA als wetenschappelijk onderzoeker/textiel conservator. Daarnaast is ze freelancer op het vlak van conservatie en restauratie van textiel en heeft zij afgelopen jaar haar focus gelegd op het vergaren van nieuwe kennis omtrent de conservatie van (moderne) wandtapijten. 

CO·CON cowork in conservation / textiel en leder restauratie / Antwerpen / mail naar: info@coconservation.be